به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر عبدالرضا استقامتي امروز در جمع خبرنگاران افزود: اين واكسن فقط شامل سرخجه است كه توليد آن در انستيتو رازي شروع شده است و قرار است توليد اين واكسن ها براي پنج ميليون نفر تا آبان و آذر ماه امسال به پايان برسد و اگر بودجه لازم براي واكسن و سرنگ مورد نياز فراهم شود اين طرح امسال اجرا مي شود.
وي افزود: در فروردين ماه سال گذشته 1500 مورد مشكوك به ابتلا به سرخك در كشور گزارش شد كه سال گذشته با اجراي طرح واكسيناسيون سرخك و سرخجه اين آمار به 30 مورد در فروردين ماه امسال رسيد كه نزديك به 60 درصد افرادي مشكوك به اين بيماري درگروه هاي سني زير پنج سال و بالاي 25 سال بوده اند.
دكتر استقامتي با اشاره به تغيير برنامه امسال واكسيناسيون كشوري گفت: با توجه به عمليات موفقيت آميز اجراي طرح واكسيناسيون سرخك و سرخجه و راحتي والدين براي انجام واكسيناسيون كودكانشان و همچنين بهبود شاخص بهداشت اين برنامه تغيير كرده است.
وي گفت: براي تغيير واكسيناسيون از واكسن سرخك به واكسن MMR يا سرخك ، سرخجه و ارويون چهار ميليارد تومان هزينه صرف شده است و هزينه واكسن سرخك از هر روز 20 تومان به 440 تومان رسيده است.
دكتر استقامتي با اشاره به اينكه اين واكسن ها رايگان است، گفت: بر اساس برنامه قبلي واكسيناسيون واكسن سرخك در دو نوبت 9 ماهگي و 15 ماهگي تزريق مي شد اما چون اين واكسن MMR رانمي توان براي كودكان زير يك سال تزريق كرد. بنابراين در دو نوبت 12 ماهگي و 4 تا شش سالگي تزريق مي شود .
وي گفت: واكسن اوريون و سرخجه تاكنون به وسيله بخش خصوصي واكسينه مي شد اما از اين به بعد اين واكسن ها همراه واكسن سرخك به صورت رايگان در مركز دولتي تزريق مي شود.
دكتر استقامتي گفت: با تغيير برنامه واكسيناسيون والدين به جاي مراجعات زياد به مراكزدرماني هردو ماه يكبار مراجعه خواهند كرد و اين از مراجعات مكرر والدين مي كاهد.
وي افزود: واكسن هپاتيت بر اساس برنامه جديد در سه نوبت بدو تولد، دو ماهگي و شش ماهگي براي نوزادان سالم و براي نوزادان نارس در چهارنوبت كه نوبت چهارم آن در 12 ماهگي است انجام مي شود.
دكتر استقامتي گفت: در كشور هاي پيشرفته واكسن سياه سرفه هايي كه بدون سلول است و عوارض كمتري دارد مصرف مي شود اما در كشور ما هنوز واكسن سياه سرفه معمولي مصرف مي شود.
وي گفت: هم تعداد مبتلايان به ويروس هيموفيلوس آنفولانزا در چهار منطقه كشوردرحال بررسي است و تخمين زده مي شود كه چهارتا هفت نفر از هر 100 هزاركودك زير 15 سال به اين ويروس مبتلا هستند كه در صورت مشاهده تعداد زياد برنامه اي درباره واكسيناسيون بر عليه اين بيماري خواهيم داشت.
دكتر استقامتي گفت: واكسن آنفولانزا با واكسن هميوفيلوس آنفولانزا متفاوت است و برخلاف تبليغات ، واكسن آنفولانزا فقط بايد براي گروههاي پرخطر معين افراد بالاي 65 سال ، خانم هاي باردار در ماههاي اول و دوم حاملكي البته در صورت عالم گير شدن اين بيماري ، كادر بهداشتي و پزشكي ، بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن قبلي ، نارسايي مزمن كليه ، دياليزي ها ، تالاسمي ها و كودكان شش تا 23 ماهه بايد انجام شود.
وي گفت: با توجه به اينكه اين ويروس هر سال تغيير كوچكي مي كند و هرچند يكسال تغييرات بزرگي مي كند كه باعث عالم گيري آن مي شود و از آنجا كه احتمالا در سالهاي اخير اين بيماري عالم گيري مي شود و در حدود پنج تا شش ميليون نفر نياز به واكسن آنفولانزا خواهيم داشت.
دكتر استقامتي توصيه كرد: واكسن آنفولانزا فقط در همان سال توليد خود اثر بخش است و بايد فقط از طريق بيمارستانهاي خصوصي انجام مي شود و در برنامه هاي دولتي نيست و نبايد از شركتهاي خصوصي اين واكسن را دريافت كرد.
برنامه جديد واكسيناسيون كشوري مصوبه كميته كشوري ايمن سازي سال 1383
بدو تولد - ب ث ژ - فلج اطفال - هپاتيت ب
2ماهگي - سه گانه - فلج اطفال - هپاتيت ب
4ماهگي - سه گانه - فلج اطفال
6 ماهگي - سه گانه - فلج اطفال - هپاتيت ب
12 ماهگي سه گانه - سرخك - سرخجه - اوريون MMR
18 ماهگي - سه گانه - فلج اطفال
6-4 سالگي - سه گانه - فلج اطفال - MMR
16-14 سالگي - دو گانه ويژه بزرگسالان
نظر شما